Генштаб: кількість бойових зіткнень зросла, найгарячіше - на Покровському та Лиманському напрямках

Генштаб: кількість бойових зіткнень зросла, найгарячіше - на Покровському та Лиманському напрямках

Київ  •  УНН

11 серпня 2024, 14:37  •  29030 перегляди

Read in English

За добу зафіксовано 65 бойових зіткнень. Найактивніші бої на Покровському та Лиманському напрямках, де ворог здійснив 26 та 13 атак відповідно. ЗСУ стримують натиск та відбивають більшість атак.

Ворог атакував низку населених пунктів на Лиманському напрямку, також зс рф не припиняють спроби потиснути ЗСУ на Покровському напрямку. Кількість ворожих атак збільшилась на інших частинах фронту, зокрема на Торецькому напрямку.

Пише УНН із посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Оперативна інформація станом на 16.00 11.08.2024 щодо російського вторгнення.

За даними Генштабу ЗСУ, кількість бойових зіткнень зросла до 65. Найгарячіше зараз на Покровському та Лиманському напрямках.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 26 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Желанного, Орлівки та Миколаївки. Сили оборони стримують натиск та відбили половину атак противника, тринадцять боїв ще тривають. Найактивніший ворог біля Желанного і Калинового. Зазнали ударів НАРами з озброєння штурмової авіації Олександропіль та Миколаївка.

На Лиманському напрямку ворог атакував в районах Макіївки, Невського, Новосадового та у Серебрянському лісі. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 13 боєзіткнень, досі триває бій біля Макіївки. Ситуація контрольована.

У Генштабі повідомляють, що кількість ворожих атак на Торецькому напрямку збільшилась до чотирьох. Ворог намагається просуватися біля населеного пункту Нью-Йорк, де наші захисники відбивають дві атаки, і неподалік Залізного та Дружби, де вже відбито дві штурмові дії. Активно працює авіація агресора, зокрема, бомбардування зазнав населений пункт Торецьк, на який ворог скинув КАБи, також окупанти обстріляли Диліївку некерованими авіаракетами.

Також:

На Краматорському напрямку загарбники здійснили шість штурмових дій поблизу Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки. Два боєзіткнення продовжуються.

Противник не полишає спроби прорвати оборону наших військ на Сіверському напрямку, проте, отримує гідну відсіч від українських захисників. Так, поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Виїмки окупанти чотири рази намагались потіснити наші підрозділи, на даний час два боєзіткнення ще триває.

На Курахівському напрямку від початку доби загарбник один раз атакував наші підрозділи. Намагався просунутися поблизу Костянтинівки.

На Времівському напрямку було відбито одну штурмову дію противника в бік Водяного.

Інші напрямки:

В районі Малої Токмачки на Оріхівському напрямку окупанти два рази безуспішно намагались просунутись вперед, але отримали жорстку відсіч. Також ворог застосовував авіацію по Новоандріївці та Лобковому.

Окупант продовжує застосовувати авіацію  та артилерію по прикордонних районах Сумської області. Зокрема, під артилерійськими ударами опинились райони населених пунктів Зарічне, Середина-Буда, Порозок, Вольфине, Кружок, Михайлівське, Михальчина Слобода. З РСЗВ ворог бив по Олександрівці. Також завдав авіаційних ударів по Кияниці, Юнаківці та Сімейкиному.

На Харківському напрямку російські терористи три рази штурмували позиції наших підрозділів в районах Вовчанська і Тихого. У Вовчанську ще триває бій.

Три рази ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Поблизу Берестового та Піщаного атаки відбиті Силами оборони.

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 114 бойових зіткнень - Генштаб11 серпня 2024, 05:39 • 112742 перегляди