Генпідрядника будівництва Подільсько-Воскресенського мосту оштрафували і змусили прибрати сміттєзвалище на Трухановому острові

Генпідрядника будівництва Подільсько-Воскресенського мосту оштрафували і змусили прибрати сміттєзвалище на Трухановому острові

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 14:15  •  8941 перегляди

Read in English

Прокуратура змусила генпідрядника будівництва Подільсько-Воскресенського мосту ліквідувати незаконне сміттєзвалище на Трухановому острові. Компанія також сплатила 130 тис. грн штрафу та очистила територію від будівельних відходів.

Прокуратура змусила генпідрядника будівництва столичного Подільсько-Воскресенського мосту прибрати незаконне будівельне сміттєзвалище на Трухановому острові та заплатити до бюджету 130 тис. гривень. Про це УНН повідомляє з посиланням на Київську міську прокуратуру.

"Подільською окружною прокуратурою міста Києва забезпечено повне відшкодування генеральним підрядником будівництва Подільсько-Воскресенського мосту збитків від засмічення та забруднення земельної ділянки на Трухановому острові. На неї звозили відходи, шкідливі для життя, здоров’я людей", - йдеться в повідомленні.

 Прокуратура нагадала, що за цим фактом начальнику будівельної дільниці приватного товариства було повідомлено про підозру у забрудненні земель відходами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля та зловживанні службовим становищем (ч.1 ст. 239, ч. 1 ст. 364-1 КК України).

Розкрадання 104 млн грн на будівництві Подільського мосту: ще трьом посадовцям висунули підозру19 червня 2023, 12:49 • 1025234 перегляди

"Встановлено, що земельну ділянку перетворили на сміттєзвалище у змові з посадовцями двох субпідрядних організацій, з метою економії коштів, виділених на вивезення сміття.  Висновками експертизи було підтверджено, що розмір шкоди, завданої довкіллю такими діями, становить майже 130 тис. гривень", - інформує прокуратура.

Також, відповідно до розрахунку Державної екологічної служби Столичного округу, встановлено розмір шкоди від засмічення земельних ресурсів твердими побутовими та будівельними відходами в сумі 4,9 млн грн.

"Наразі товариством відшкодовані збитки у вигляді забруднення земель в розмірі майже 130 тис. грн. шляхом їх перерахування на казначейський рахунок ГУ ДКСУ у м. Києві. Шкода від засмічення земельних ресурсів будівельними відходами відшкодована шляхом повної очистки території від сміття", - йдеться в повідомленні.

Будівництво Подільського мосту: субпідрядника підозрюють у розкраданні 6 мільйонів гривень19 серпня 2024, 14:12 • 38248 переглядiв