Філіппіни та В'єтнам провели перші спільні навчання берегової охорони у Південно-Китайському морі

Філіппіни та В'єтнам провели перші спільні навчання берегової охорони у Південно-Китайському морі

Київ  •  УНН

10 серпня 2024, 03:05  •  25776 перегляди

Read in English

Берегова охорона Філіппін та В'єтнаму провела спільні навчання у у Південно-Китайському. Екіпажі імітували пожежогасіння, рятувальні операції та медичне реагування, підкреслюючи гуманітарний характер співпраці.

Працівники рятувальних служб Філіппін та В'єтнаму провели спільну навчальну операцію у Південно-Китайському морі. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що екіпажі філіппінських та в'єтнамських кораблів підірвали човен з водомета та імітували пошуково-рятувальну операцію під час перших спільних навчань берегової охорони двох країн, що перебувають у суперечці з Китаєм за контроль акваторії у Південно-Китайському морі.

В'єтнамський 90-метровий корабель CSB 8002, що прибув до порту Маніли, приєднався до філіппінського морського патрульного судна BRP Gabriela Silang для імітації навчань з пожежогасіння, рятування і медичного реагування.

Наші навчання мають більше гуманітарний характер. Ми сподіваємося, що таких навчань буде більше, тому що море велике, і багатьом знадобиться допомога берегової охорони,

- сказав командир корабля BRP "Габріела Сіланг" Лоуренс Роке.

Зауважується, що навчання з В'єтнамом відбулися після того, як Філіппіни завершили дводенні морські навчання з військовими Австралії, Канади і США. Це були перші навчання за участю чотирьох країн, які, за словами Маніли, повинні були сприяти вільному та відкритому Індо-Тихоокеанському регіону.

Болгарія посилює підтримку України: військові отримали дозвіл на участь у навчаннях НАТО8 серпня 2024, 05:05 • 106630 переглядiв