Болгарія посилює підтримку України: військові отримали дозвіл на участь у навчаннях НАТО

Болгарія посилює підтримку України: військові отримали дозвіл на участь у навчаннях НАТО

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 05:05  •  36066 перегляди

Read in English

Кабмін Болгарії дозволив військовим брати участь в операції НАТО з підготовки України. Це рішення демонструє підтримку України та зміцнення союзної солідарності в НАТО.

Кабінет міністрів Болгарії ухвалив рішення про посилення підтримки України, дозволивши військовослужбовцям болгарських збройних сил брати участь в операції НАТО з підготовки та надання допомоги Україні в галузі безпеки (NSATU). Про це повідомила пресслужба уряду Болгарії, передає УНН

Деталі 

"Ухвалюючи це рішення, наша країна дає чіткий сигнал про свою прихильність підтримці України, відстоюванню євроатлантичних цінностей і зміцненню своєї союзної солідарності спільним зусиллям на підтримку міжнародного миру та безпеки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з огляду на "близькість конфлікту до кордонів Болгарії та його значущість для європейської безпеки, внесок Болгарії в операцію NSATU відповідає зусиллям інших держав-членів Альянсу".

Таким чином, Кабмін Болгарії дав дозвіл на участь болгарських військових в ініціативі НАТО, під егідою якої відбуватиметься навчання українських військовослужбовців.

У НАТО показали, як вчилися українські пілоти на F-166 серпня 2024, 17:27 • 58555 переглядiв