До довічного засудили агента фсб, який допомагав росіянам захопити Бахмут

До довічного засудили агента фсб, який допомагав росіянам захопити Бахмут

Київ  •  УНН

11 жовтня 2024, 10:24  •  10031 перегляди

Read in English

39-річного жителя Бахмута засуджено до довічного ув'язнення за державну зраду. Він передавав фсб геолокації українських військ під час боїв за місто.

Довічний термін ув’язнення з конфіскацією майна отримав агент фсб, який передавав окупантам геолокації українських військ під час боїв за Бахмут Донецької області. Про це повідомили в СБУ, передає УНН.

Деталі

Як розповіли в СБУ, у зоні особливої уваги російської спецслужби були укріпрайони та маршрути переміщення підрозділів ЗСУ в районі міста. Розвідінформація потрібна була ворогу для підготовки бойових операцій для захоплення райцентру.

Правоохоронці затримали агента фсб у травні 2022 року під час контрдиверсійних заходів.

Ворожим поплічником виявився 39-річний житель Бахмута, який потрапив у поле зору окупантів через свої прокремлівські "пости" та відео у Телеграм-каналах. Там його дистанційно завербував кадровий співробітник фсб, особу якого встановлено Службою безпеки.

Під час обшуків у зловмисника вилучили мобільний телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав агента винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

У Дніпрі затримали подружжя, яке шпигувало за ППО та вчиняло диверсії на замовлення рф 2 жовтня 2024, 11:14 • 15121 перегляд