Чоловік намагався вивезти з України дві старовинні скрипки: що відомо

Чоловік намагався вивезти з України дві старовинні скрипки: що відомо

Київ  •  УНН

3 жовтня 2024, 13:38  •  9603 перегляди

Read in English

69-річний українець намагався незаконно вивезти дві скрипки 18-19 століть за підробленими документами. Митники виявили порушення на посту "Малий Березний", інструменти вилучено для експертизи.

На українсько-словацькому кордоні митники виявили спробу незаконного вивезення двох скрипок 18-19 століть. 69-річний українець намагався перевезти інструменти за підробленими документами. Про це повідомили в Державній митній службі України, передає УНН

 Щойно на митному посту "Малий Березний", що на українсько-словацькому кордоні, закарпатські митники упередили незаконне вивезення старовинних музичних інструментів, які можуть представляти культурно-історичну цінність

- йдеться у повідомленні митників.

 Порушником виявився 69-річний українець, який в автівці переміщував через кордон "зеленим коридором" дві раритетні скрипки за "липовими" документами.

Наразі водій надає пояснення, а митниця готує повідомлення до правоохоронних органів про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального злочину. У разі підтвердження культурної цінності музичних інструментів порушення буде кваліфіковане за ст. 201 ККУ як контрабанда культурних цінностей.

Скрипки вилучили, а їх цінність встановить експерт.

З України намагались вивести дві стародавні книги: що відомо 23 вересня 2024, 08:06 • 12033 перегляди