Британська розвідка: росія стягує війська на курщину і посилює оборону регіону

Британська розвідка: росія стягує війська на курщину і посилює оборону регіону

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 12:33  •  30064 перегляди

Read in English

росія відновлюється після початкового безладу через наступ ЗСУ в Курській області. Українські війська просунулися на 10-25 км вглиб рф, контролюючи понад 1000 км² території.

росія поступову оговтується після початкового безладу і дезорганізації серед її військ у курській області, який почався після наступу ЗСУ. Про це йдеться у звіті розвідки, який публікує Міністерство оборони Британії, передає УНН.

Деталі

Міноборони Британії підтверджує, що українські війська проникли в прикордонний регіон Росії "на глибину від 10 до 25 км на фронті приблизно 40 км.

Аналітики також кажуть, що російські оборонні лінії та прикордонні війська були "не готові" до наступу ЗСУ, який почався минулого тижня.

росія відрядила на війну в Україну курсантів з училищ замість підрозділів, які перекинули на курщину - "АТЕШ"14 серпня 2024, 13:46 • 30769 переглядiв

Після початкового безладу і дезорганізації російські війська розгорнули більші сили в регіоні, в тому числі ймовірно, з інших місць уздовж лінії зіткнення

- стверджує британська розвідка. 
Image

Зазначається також, що росіяни почали будувати додаткові оборонні позиції, намагаючись запобігти просуванню українських військ.

Нагадаємо

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, станом на четвер, 15 серпня, ЗСУ взяли під контроль 82 населених пункти і просунулись на 35 кілометрів і контролюють понад тисячу квадратних кілометрів території рф. 

Знищений КПП і півсотні полонених росіян: десантники показали кадри з прориву російського кордону на курщині16 серпня 2024, 10:42 • 33720 переглядiв