ЗСУ створили військову комендатуру на підконтрольній території курщини - Сирський

ЗСУ створили військову комендатуру на підконтрольній території курщини - Сирський

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 12:04  •  34002 перегляди

Read in English

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про створення військової комендатури на підконтрольній Україні території Курської області. ЗСУ взяли під контроль 82 населені пункти, просунувшись на 35 км і контролюючи понад 1000 кв. км території РФ.

На підконтрольній Україні території курської області створили військову комендатуру. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передає УНН.

Деталі

За словами Сирського, ЗСУ взяли під контроль 82 населених пункти і просунулись на 35 кілометрів і контролюють понад тисячу квадратних кілометрів території рф. 

Для дотримання правопорядку і забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях створено військову комендатуру. Призначено її керівника - призначений генерал-майор Москальов

- розповів Сирський. 

Він розповів, що сьогодні на окремих напрямках війська України просунулись від 500 метрів до півтора кілометра і продовжують ведення наступальних дій. 

FT: Україна та рф ведуть перемовини про обмін полоненими на курщині 15 серпня 2024, 11:06 • 20422 перегляди

Всього від початку операції на території курської області наші війська з боями просунулись на 35 кілометрів, взято під контроль 1 150 квадратних кілометрів території рф, і 82 населених пункти. В цілому ситуація контрольована

- підсумував головнокомандувач ЗСУ. 

Нагадаємо

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що Україна не зацікавлена в окупації прикордонних регіонах росії, включно з курською областю. ЗСУ виконують завдання, пов'язані із забезпеченням безпеки навколо кордонів України.