За 21 тисяч євро обіцяв переправити чоловіка до Європи: викрило посадовця кінологічного центру

За 21 тисяч євро обіцяв переправити чоловіка до Європи: викрило посадовця кінологічного центру

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 06:51  •  13019 перегляди

Read in English

Правоохоронці затримали посадовця кінологічного навчального центру, який намагався організувати нелегальне переправлення чоловіка до Європи за 21 тисячу євро. Підозрюваному загрожує до 9 років позбавлення волі.

Правоохоронці викрили посадовця кінологічного навчального центру, який хотів налагодити канал переправлення чоловіків за кордон. За 21 тисяч євро він обіцяв переправити жителя Львівської області до Європи. Про це повідомляє ДБР, передає УНН.

На початку липня цього року посадовець запропонував чоловіку за 21 тисячу євро перевести його через державний кордон. Велику суму посадовець пояснив терміновістю та складністю завдання. Він також пообіцяв посприяти у виїзді до Європи його знайомим.

За планом, чоловік повинен був самостійно добратися до міста Чоп на Закарпатті, звідки, поки не встановлені супроводжуючі, мали переправити його в пішому порядку поза межами пунктів пропуску. Посадовець порадив чоловікові взяти з собою придатні для походів одяг та взуття, розповіли в ДБР.

Передача грошей повинна була відбутись 11 серпня поблизу автовокзалу у Львові. Забрати кошти попросив свого знайомого, який не знав про "схему". Після отримання коштів від посередника посадовця затримали правоохоронці.

Йому повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Розслідування триває, встановлюється повне коло причетних осіб.

На Прикарпатті правоохоронець за 10 тис. доларів переправляв ухилянтів до Румунії9 серпня 2024, 10:59 • 20644 перегляди