На Прикарпатті правоохоронець за 10 тис. доларів переправляв ухилянтів до Румунії

На Прикарпатті правоохоронець за 10 тис. доларів переправляв ухилянтів до Румунії

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 10:59  •  17797 перегляди

Read in English

Правоохоронець з Прикарпаття організував нелегальне переправлення чоловіків призовного віку до Румунії за 10 тис. доларів з особи. Спільники підвозили чоловіків до кордону, де ті пішки переходили в Румунію.

На Прикарпатті працівники ДБР у взаємодії з СБУ викрили схему переправлення через кордон чоловіків призовного віку, яку організував місцевий правоохоронець. Про це УНН пише з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Деталі

Правоохоронець з Прикарпаття, залучивши двох цивільних мешканців Івано-Франківської області, організував схему переправляння чоловіків призовного віку до Румунії.

ДБР повідомляє, що з охочих потрапити до Європи, нелегально перетнувши кордон, чоловік брав по 10 тис. доларів. Спільники правоохоронця підвозили чоловіків автомобілем до лінії кордону поза межами пропускних пунктів у Чернівецькій області, далі вони показували їм як пішки перейти до Румунії.

Задокументовано переправлення через кордон за такою схемою щонайменше трьох осіб.

Правоохоронцю та двом його спільникам повідомлено про підозру у незаконному переправленні через кордон чоловіків призовного віку (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Під час обшуків у фігурантів було вилучено 20 тис. доларів, незареєстровану зброю, бойові припаси, а також два автомобілі, в яких перевозили ухилянтів. Двом зловмисникам вже обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

Нагадаємо

Днями прикордонники затримали групу чоловіків, які намагалися нелегально виїхати з України через річку Тиса. Порушники заплатили переправникам близько 3,5 тисяч доларів за спробу незаконного перетину кордону.

На Одещині затримали двох іноземців, які перевозили у рефрижераторі з м'ясом 16 ухилянтів6 серпня 2024, 09:23 • 13733 перегляди