Відео з обезголовленням, ймовірно, українського захисника: в Офісі Генпрокурора розпочато розслідування

Відео з обезголовленням, ймовірно, українського захисника: в Офісі Генпрокурора розпочато розслідування

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 11:37  •  12924 перегляди

Read in English

Офіс Генпрокурора розпочав розслідування за фактом поширення відео з обезголовленням, ймовірно, українського військового. Слідчі ГСУ СБУ проводять невідкладні дії для перевірки інформації та пов'язаних обставин.

В Україні розпочали розслідування за фактом поширення відео з обезголовленням, ймовірно, українського захисника, передає УНН із посиланням на Офіс Генпрокурора.

"... розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Деталі

У межах розслідування правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на перевірку цієї інформації та пов’язаних з нею обставин.

Поширення представниками рф такого відео вкотре засвідчує їх повну зневагу до норм та принципів міжнародного гуманітарного права.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГСУ СБУ.

Раніше

16 серпня у соцмережах було оприлюднено відео, на якому представники зс рф демонструють голову нібито українського військового, насаджену на кіл.

росіяни показали відео з нібито головою військового ЗСУ: Лубінець звернувся до ООН і МКЧХ16 серпня 2024, 22:43 • 97755 переглядiв