Велика Британія: Сунак після поразки на виборах оголосив про відставку як лідера консерваторів, але не відразу

Велика Британія: Сунак після поразки на виборах оголосив про відставку як лідера консерваторів, але не відразу

Київ  •  УНН

5 липня 2024, 10:03  •  15268 перегляди

Read in English

Ріші Сунак оголосив про свою відставку з посади лідера Британської консервативної партії після переконливої перемоги лейбористів на виборах в країні, але залишиться на посаді, поки не буде досягнуто офіційної угоди про його наступника.

Британський прем'єр-міністр Ріші Сунак оголосив, що піде у відставку з посади лідера британської Консервативної партії, виступаючи на Даунінг-стріт після переконливої ​​перемоги лейбористів на виборах у країні, пише УНН з посиланням на Bloomberg та BBC.

Деталі

Ріші Сунак піде у відставку з посади лідера консерваторів, але не відразу, про що заявив після поразки партії на виборах.

З його слів, як пише BBC, він піде з посади лише тоді, коли будуть офіційні домовленості щодо наступника.

Сунак, як повідомляється, віддав належне своєму супернику серу Кіру Стармеру, лідеру лейбористів, чиї успіхи, за його словами, розділить країна.

У п'ятницю Сунак, а потім Стармер прибудуть до Букінгемського палацу на аудієнцію до короля Чарльза III.

Як пише BBC, Ріші Сунак і його дружина Акшата Мурті вже прибули до Букінгемського палацу. Сунак має аудієнцію у короля і подасть монарху заяву про свою відставку.

Зеленський привітав Стармера з перемогою на виборах, сподівається на зміцнення британсько-українського партнерства5 липня 2024, 08:00 • 25020 переглядiв