В Україні є 53 оператори протимінної діяльності - ДСНС

В Україні є 53 оператори протимінної діяльності - ДСНС

Київ  •  УНН

9 вересня 2024, 11:43  •  18147 перегляди

Read in English

Голова ДСНС повідомив про 53 сертифікованих оператори з гуманітарного розмінування в Україні. Також діють підрозділи ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії та інших служб, співпрацюють з 30+ міжнародними організаціями.

В Україні діють 53 сертифіковані оператори з гуманітарного розмінування, а також підрозділи ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії, Держслужби спецтранспорту та ДПСУ. Про це розповів голова ДСНС Андрій Даник в ефірі телемарафону, передає УНН.

В Україні є 53 оператори протимінної діяльності, які отримали відповідні сертифікаційні документи на здійснення гуманітарного розмінування

- розповів Даник.

Крім них є підрозділи, які займаються розмінуванням у ДСНС, Національній поліції, Нацгвардії, Державна служба спецтранспорту та ДПСУ.

Також є потужна підтримка від наших партнерів. Зараз є співпраця з понад 30 міжнародними організаціями та компаніями, також реалізується 10 проєктів технічної допомоги

- додав Даник.

Нагадаємо 

Кабмін дозволив держпідприємствам залучати кошти на розмінування з рахунку НБУ. Уряд також збільшив компенсацію вартості розмінування сільгоспземель до 100%.