В рф заявили про розробку підвісного реактивного безпілотника для літаків Су-57: що відомо

В рф заявили про розробку підвісного реактивного безпілотника для літаків Су-57: що відомо

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 14:24  •  8532 перегляди

Read in English

росія заявила про розробку підвісного реактивного БПЛА С-71 для літаків Су-57, копіюючи західні концепції. Новий дрон матиме швидкість до 0,6 Мах і висоту польоту до 8 км.

В росії заявили про розробку реактивного БПЛА С-71, який має запускатися з літаків Су-57. Як повідомляє Defence Express, це не оригінальна ідея росіян, а копія розробок країн Заходу, пише УНН.

Як зазначає видання, швидкість польоту С-71, ймовірно, сягатиме до 0,6 Мах, висота польоту – до 8 тисяч метрів. На цих БПЛА використовуватиметься реактивний двигун ТРДД-50 – такий же як і на крилатих ракетах типів Х-101 та Калібр.

Defence Express окремо акцентує увагу, що росіяни вирішили скопіювати аналогічні розробки в країн Заходу, зокрема США, котрі насправді були першими в просуванні ідеї включити безпілотники до складу озброєння винищувачів п’ятого покоління. 

Також видання зазначає, що С-71 незалежно від функціоналу було б простіше назвати крилатими ракетами. Однак, судячи за задумом російських розробників, ці С-71 мають стати пристроями багаторазового використання

При цьому, наразі, невідомо, як має виконуватись посадка цих самих С-71, щоб потім знову використовувати ці підвісні реактивні дрони для нових завдань.

Додатково 

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше підтвердив інформацію, що ворог почав використовувати нові дрони, які, ймовірно, призначені для відстеження засобів протиповітряної оборони та збору інформації. 

"Маємо інформацію про нові дрони, які використовує рф. Випадки їх застосувань наразі одиничні. Відомо, що візуально вони дуже подібні на дрони-камікадзе типу "Shahed", однак не несуть вибухівки. Ймовірно це свідчить про те, що на відміну від ударних БПЛА, які завдають ударів, виявлені нові зразки призначені для відстеження наших засобів протиповітряної оборони, збір інформації, фіксація пошкоджень за результатами ракетних та атак ударних безпілотних літальних апаратів. Більш детальну інформацію буде можливо встановити після призначення відповідних експертиз та передачі об’єктів для досліджень"- зазначив Рувін.