Уряд врегулював механізм видачі дозволів на ввезення та вивезення з України канабісу

Уряд врегулював механізм видачі дозволів на ввезення та вивезення з України канабісу

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 12:53  •  20285 перегляди

Read in English

Кабмін затвердив порядок ввезення, вивезення і транзиту медичного канабісу в Україні. З 1 жовтня 2024 року інформація про видані дозволи буде вноситися до держпорталу "Єдине вікно для міжнародної торгівлі".

Кабінет міністрів України врегулював механізм видачі дозволів на ввезення та вивезення з України, а також транзиту її територією медичного канабісу. Про це УНН повідомляє з посиланням на МОЗ.

"Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка змінює порядок ввезення на територію України, вивезення з неї й транзиту територією України наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів. Зміни запроваджуються в частині перевезень рослин роду коноплі (Cannabis)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в постанові йдеться, що дозволи видаються передусім за наявності у суб’єкта господарювання відповідних ліцензій на здійснення діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів або ліцензії на виробництво, гуртову, роздрібну торгівлю лікарськими засобами для препаратів, що містять малу кількість наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

"У постанові наведений вичерпний перелік усіх документів, які суб’єкт господарювання має подати до Держлікслужби для одержання дозволів на вивезення, транзит та ввезення на територію України рослин медичного канабісу, наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів", - зазначається в повідомленні.

В МОЗ повідомляють, що уже з 1 жовтня 2024 року Держлікслужба і Держмитслужба будуть зобов’язані вносити до державного вебпорталу "Єдине вікно для міжнародної торгівлі" інформацію про видані дозволи у день їхньої видачі.

Також зауважується, що постанова розроблена в межах підготовки нормативно-правових актів для реалізації Закону України, який врегульовує обіг рослин роду коноплі в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності і вводиться в дію 16 серпня 2014 року.

Легалізація медичного канабісу: закон набрав чинності16 серпня 2024, 07:55 • 30229 переглядiв

Доповнення

Кабінет міністрів України виключив канабіс, його смолу, екстракти й настоянки з переліку особливо небезпечних речовин.