Умєров обговорив оборонні потреби України з заступником начальника Штабу оборони Великої Британії

Умєров обговорив оборонні потреби України з заступником начальника Штабу оборони Великої Британії

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 18:16  •  23197 перегляди

Read in English

Міністр оборони України Рустем Умєров провів зустріч із заступником начальника Штабу оборони Великої Британії. Обговорювалися оборонні потреби України та важливість далекобійного озброєння для захисту від російських авіаударів.

У четвер, 22 серпня, міністр оборони України Рустем Умєров обговорив потреби України з заступником начальника Штабу оборони Великої Британії Харві Смітом. Про це заявили у Міністерстві оборони України, передає УНН.

Деталі

Сьогодні мав важливу зустріч у Києві із заступником начальника Штабу оборони Великої Британії зі стратегій та воєнних операцій Харві Смітом. Основна тема зустрічі — оборонні потреби України

- заявив Умєров. 

Міністр наголосив, що Британія була і залишається одним із ключових і найрішучіших союзників України у боротьбі з російською агресією.

Для нас критично важливо не допустити накопичення ворожих сил поблизу нашої території. Не менш важливо — мати можливість знищувати військові цілі в тилу рф далекобійним західним озброєнням. Це — чи не єдиний шлях убезпечити наших людей від КАБів та інших руйнівних авіаударів ворога

- пояснює глава Міноборони. 

Він також підкреслив, що світ отримав достатньо доказів того, що росія розуміє тільки силу. Він закликав партнерів продемонструвати рішучість і наявність такої сили, яка зупинить агресора.

Нагадаємо

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель закликав міжнародних партнерів зняти обмеження з використання їхньої зброї для ударів по рф.