Боррель закликав партнерів України зняти обмеження на удари по території рф

Боррель закликав партнерів України зняти обмеження на удари по території рф

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 16:32  •  18220 перегляди

Read in English

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що зняття обмежень на використання зброї проти рф посилить самооборону України. Він підкреслив, що це допоможе просуванню мирних зусиль та порятунку життів.

Якщо партнери України знімуть обмеження з використання їхньої зброї для ударів по рф, то це лише сприятиме мирним зусиллям Києва. Про це заявив Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель в X, передає УНН.

Деталі

Боррель наголосив, що наступ українських Збройних Сил у Курській області "завдав серйозного удару по наративу" Владіміра Путіна.

Зняття обмежень на використання сил і засобів проти російських військових, які беруть участь в агресії проти України, відповідно до міжнародного права, мало б кілька важливих наслідків. Зокрема:
- посилення самооборони України, позбавлення рф території для нападів і бомбардувань українських міст та інфраструктури;
- порятунок життів і зменшення руйнувань в Україні;
- допомога у просуванні мирних зусиль

- заявив Боррель. 

Він також вказав на останню розмову з головою МЗС України Дмитром Кулебою, де запевнив у підтримці Євросоюзом боротьби України проти російської агресії.

Україні не потрібно було б заходити на Курщину, якби партнери зняли обмеження на застосування зброї на території рф - Зеленський19 серпня 2024, 17:57 • 38921 перегляд

З нетерпінням чекаю зустрічі з ним у Брюсселі та дискусії з міністрами закордонних справ та оборони ЄС наступного тижня, щоб просунутися вперед у нашій підтримці України

- підсумував глава європейської дипломатії.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський у США закликав зняти обмеження на удари по території рф. За його словами, це допоможе Україні обмежити дії росії на півдні України й витіснити окупанта звідти.