У Рівненській області знешкодили нерозірвану бойову частину "шахеда"

У Рівненській області знешкодили нерозірвану бойову частину "шахеда"

Київ  •  УНН

6 жовтня 2024, 19:30  •  9010 перегляди

Read in English

В Рівненській області вибухотехніки знешкодили нерозірвану бойову частину безпілотника "шахед". СБУ розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

В Рівненській області вибухотехніки знешкодили нерозірвану бойову частину "шахеда". СБУ почали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Рівненській області, пише УНН.

Після однієї з повітряних тривог на спецлінію 102 від лісників надійшло повідомлення про виявлення підозрілого предмета,

- йдеться у повідомленні.

На місце події вирушила слідчо-оперативна група, співробітники СБУ та прокуратури.

Правоохоронці пояснили, що вибухотехніки виявили уламки БПЛА "Герань", а також бойову частину, яка не розірвалась. Фахівці від’єднали спочатку підривач, а потому на місці події знищили боєчастину шляхом підриву.

Співробітники СБУ за фактом порушення законів та звичаїв війни проводять досудове розслідування за ст. 438 Кримінального кодексу України,

- додали в поліції.

Нагадаємо

У Бориспільському на Київщині районі фермер виявив на полі залишки ракети С-300. Сапери ДСНС підтвердили безпечність знахідки, вилучили її та забезпечили умови для подальшої роботи на полі.