"Це фейк": посольство Британії спростувало інформацію про смерть короля Чарльза III

"Це фейк": посольство Британії спростувало інформацію про смерть короля Чарльза III

Київ  •  УНН

18 березня 2024, 14:40  •  22062 перегляди

Read in English

Посольство Великої Британії в Україні офіційно спростувало поширену в соціальних мережах фейкову новину про нібито смерть короля Чарльза III.

Посольство Великобританії в Україні офіційно спростовувало поширену в соцмережах інформації про нібито смерть короля Чарльза III. Про це пише УНН з посиланням на сторінку посольства в Х.

Деталі 

Сьогодні вдень на сторінці посольства вийшов короткий допис, в якому наголошується, що новина про смерть  британського монарха це - фейк. 

Контекст

Сьогодні вдень, низка українських медіа поширила інформацію про нібито смерть британського короля Чарльза III. Дехто навіть посилався на певний "документ" в електронному вигляді, мовляв, це підтвердження від Букінгемського палацу.

Водночас ні офіційні особи, ні пресслужба палацу жодних заяв не робили. Ймовірно, першоджерелом "документа" про нібито смерть монарха стали російські ЗМІ. 

Нагадаємо

У Центрі стратегічних комунікацій заявили, що російська пропаганда використовує Червоний Хрест для створення фейкових новин, а потім розвінчує їх і звинувачує "ворога".