Трьох українців підозрюють у підпалі суден у хорватському місті Медуліні

Трьох українців підозрюють у підпалі суден у хорватському місті Медуліні

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 18:30  •  14517 перегляди

Read in English

Хорватська поліція висунула підозри трьом громадянам України у підпалі суден у порту Медулін. Пожежа знищила 22 судна та частково пошкодила 12, завдавши збитків на суму близько 2 мільйонів євро.

Хорватська поліція завершила розслідування пожежі в порту Медулін, що сталася 14 травня цього року, і висунула підозри трьом громадянам України. Згідно з повідомленням поліції, 28-річний чоловік та двоє 25-річних молодиків звинувачуються в скоєнні злочину, пов'язаного з умисним підпалом, що призвів до значних збитків. Про це пише газета vijesti, передає УНН.

Деталі

За інформацією правоохоронців, підозрювані прибули до Хорватії з Польщі, попередньо домовившись про підпал. Близько 3:40 ночі один із 25-річних підозрюваних проник до порту та підпалив судно, що належало 65-річному мешканцю Пули, використавши пляшку з легкозаймистою рідиною. Пожежа швидко поширилася на інші судна, знищивши 22 з них і частково пошкодивши ще 12. Загальна сума завданих збитків становить близько двох мільйонів євро.

Поліція повідомила, що підозрювані наразі перебувають за межами Хорватії, і на них було подано кримінальну скаргу до відповідного державного прокурора. Розслідування триває, і правоохоронці продовжують активний пошук злочинців.

У Хорватії в будинку для людей похилого віку застрелили 5 людей22 липня 2024, 13:08 • 16243 перегляди