Суд у Празі засудив російського "самооборонівця" Франчетті до 5 років в'язниці - ЗМІ

Суд у Празі засудив російського "самооборонівця" Франчетті до 5 років в'язниці - ЗМІ

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 18:24  •  28223 перегляди

Read in English

Олександра Франчетті, учасника "самооборони Севастополя", засуджено до 5 років ув'язнення та депортації з Чехії на 10 років.

У Празі суд засудив севастопольського "самооборонівця" Олександра Франчетті до п'яти років ув'язнення. Як пише Радіо Праги, частиною покарання є депортація із Чехії на десять років, передає УНН.

Деталі

За даними видання, вирок не є остаточним. Спочатку прокурор запросив для чоловіка десять років позбавлення волі та безстрокову депортацію. Франчетті не взяв участі у засіданні, оскільки залишив країну і зараз піддається кримінальному переслідуванню як втікач.

Чеська поліція заарештувала Франчетті у вересні 2021 року в аеропорту ім. Вацлава Гавела на основі українського ордера. Муніципальний суд Праги тоді дозволив екстрадицію чоловіка, але це рішення було скасовано Верховним судом. У березні 2023 стало відомо, що Франчетті вдалося виїхати з Чехії. В інтерв'ю проросійському сайту ForPost фігурант розповів, що він та його адвокати ввели в оману чеський суд.

За даними сайту "Миротворець", у 2014 році Франчетті приїхав до Криму, вступив у незаконне збройне формування "Самооборона Севастополя", а потім організував інше НВФ - розвідгрупу "Північний вітер". Франчетті був нагороджений медаллю "За повернення Криму".