"Смог у столиці виник з інших причин": у "Лісах України" спростовують погіршення якості повітря через пожежі в лісництвах на Київщині

"Смог у столиці виник з інших причин": у "Лісах України" спростовують погіршення якості повітря через пожежі в лісництвах на Київщині

Київ  •  УНН

20 вересня 2024, 07:29  •  11873 перегляди

Read in English

ДП "Ліси України" заявило, що всі пожежі на територіях державного підприємства в Київській області ліквідовані. Смог у столиці виник з інших причин, а якість повітря погіршилась через інші фактори.

У Київській області на територіях державного підприємства "Ліси України" ліквідовані всі пожежі, а смог у Києві виник з інших причин, заявили в ДП "Ліси України" у п'ятницю, передає УНН.

"На територіях ДП "Ліси України" на Київщині ліквідовані всі пожежі: смог у столиці виник з інших причин!", - йдеться у повідомленні ДП "Ліси України" у Facebook.

Як зазначили в підприємстві, якість повітря суттєво погіршилась, індекс забруднення зріс до 150 пунктів.

Рекомендували обмежити перебування на вулиці, особливо людям з хронічними захворюваннями.

Фахівці прогнозують покращення ситуації через декілька годин, додали в підприємстві. 

Наразі на територіях філій ДП "Ліси України" на Київщині загашено і локалізовано всі пожежі. Найбільші осередки на цьому тижні були в Іванківській та Вищедубечанській філіях. Загальна площа ліквідованих пожеж склала 202 гектари.

- йдеться у повідомленні. 

Не видно іншого берега столиці: як виглядає Київ, який накрило димом від пожеж в екосистемі20 вересня 2024, 06:53 • 11741 перегляд

Проте, вказали, що не виключено займання на ділянках інших лісокористувачів поблизу столиці. Бригади лісової охорони продовжують чергування.

Також сьогодні зранку працівники Бориспільської філії ДП "Ліси України" виявили нове займання. Причина – робота нашої протиповітряної оборони по ворожим дронам. Пожежу локалізували на площі 0,10 га. Ситуація під контролем, загрози лісам немає, наголосили у підприємстві. 

Доповнення 

Раніше в Міндовкіллі заявляли, що ймовірною причиною тимчасового погіршення стану повітря у столиці є лісові пожежі у Дубечанському, Новосілківському та Феневицькому лісництвах Київської області, а також сезонні перепади температур.