Шольц запевнив, що Німеччина продовжить надавати Україні військову підтримку

Шольц запевнив, що Німеччина продовжить надавати Україні військову підтримку

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 18:16  •  25563 перегляди

Read in English

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про продовження підтримки України, зокрема кредитом G7 на 50 млрд євро. Це дозволить Україні закупити зброю у великих масштабах.

Німеччина продовжить підтримку України, зокрема, за допомогою кредиту на 50 мільярдів євро у рамках "Групи семи" (G7). Про це в X заявив канцлер країни Олаф Шольц, передає УНН.

Деталі

Він наголосив, що Німеччина "була і залишається" країною, яка серед європейських держав надає Україні найбільшу допомогу.

І ми продовжуємо нашу підтримку: за допомогою кредиту в 50 мільярдів євро, який ми розпочинаємо разом з G7. Це дозволить Україні закупити зброю у великих масштабах. Вона може спиратися на це

- наголосив німецький посадовець.

Контекст 

Днями у BILD заявили, що через суперечки в уряді Німеччини Україна втратила військову допомогу на 3,87 млрд євро. Міністерства фінансів і оборони звинувачують одне одного, а канцлера Шольца - у забороні подавати фінансові вимоги.

Проте мінфін Німеччини спростував інформацію про повне припинення допомоги Україні з 2025 року. Частина двосторонньої допомоги буде перенесена на міжнародні програми, зокрема кредити G7 на 50 млрд доларів.

Нагадаємо

Голова комітету із закордонних справ Бундестагу Міхаель Рот з Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), що входить до правлячої коаліції, закликав керівництво Німеччини не скорочувати військову допомогу Україні. 

ЗРК IRIS-T, дрони та боєприпаси: Німеччина виділила нову допомогу Україні19 серпня 2024, 10:38 • 30055 переглядiв