Шмигаль обговорив з керівництвом парламенту Данії потреби ЗСУ і відновлення енергетики

Шмигаль обговорив з керівництвом парламенту Данії потреби ЗСУ і відновлення енергетики

Київ  •  УНН

12 вересня 2024, 14:08  •  13425 перегляди

Read in English

Денис Шмигаль зустрівся з делегацією Фолькетингу Данії. Обговорили посилення ППО, використання західної зброї, енергетику та відновлення України, зокрема патронат Данії над Миколаївською областю.

У четвер, 12 вересня, прем'єр-міністр України зустрівся з делегацією керівництва Фолькетингу Данії на чолі з паном спікером Сореном Геле. Посадовці обговорили співпрацю країн у військовій сфері та відновлення України. Про це розповів український прем'єр у Telegram, передає УНН.

Деталі

Обговорили найбільші виклики зараз. Посилення ППО, дозвіл бити західною зброєю по військових цілях на території ворога. Енергетика. Цінуємо допомогу з обладнанням. Торкнулися також наших військових потреб. Данія закуповує для України зброю українського виробництва, і це яскравий приклад підтримки нашого ОПК

- розповідає Шмигаль. 

Окрім того, прем'єр-міністр України закликав підприємців з Данії долучатися до проєктів відновлення в Україні. За його словами, патронат Данії над відбудовою Миколаївської області є взірцем відповідального партнерства й підтримки регіону.

Керівництво данського Парламенту запевнило в довгостроковій підтримці України й подякувало нам за боротьбу й захист свободи в усій Європі

- підсумував Денис Шмигаль. 

Нагадаємо

Данія стала першою країною НАТО, яка інвестує в українське виробництво озброєнь, підписавши меморандум про закупівлю зброї та обладнання в українських виробників.