Самохідні ноші: до використання у ЗСУ допущено безпілотний транспортер

Самохідні ноші: до використання у ЗСУ допущено безпілотний транспортер

Київ  •  УНН

6 вересня 2024, 13:37  •  9174 перегляди

Read in English

Міноборони України допустило до постачання у ЗСУ безпілотний логістично-евакуаційний транспортер "FOXTAC". Роботизована платформа призначена для евакуації поранених з поля бою та може перевозити вантаж до 150 кг.

Міністерство оборони допустило до постачання у ЗСУ безпілотний логістично-евакуаційний транспортер "FOXTAC". Наземна роботизована платформа може застосовуватись для евакуації поранених з поля бою. Про це УНН повідомляє з посиланням на Міноборони.

"У Міністерстві оборони України кодифікували та допустили до постачання у ЗСУ безпілотний логістично-евакуаційний транспортер "FOXTAC". Наземна роботизована платформа призначена для виконання різних логістичних функцій та може застосовуватись й для евакуації поранених з поля бою", - йдеться в повідомленні.

Міноборони допустило до експлуатації безпілотний багатоцільовий транспортер26 серпня 2024, 16:45 • 36840 переглядiв

Повідомляється, що наразі для евакуації поранених з поля бою у підрозділах ЗС України використовують різні технічні засоби, зокрема гусеничну та колісну бронетехніку вітчизняного чи іноземного виробництва, квадроцикли, мотоцикли з евакуаційними причепами, а почасту евакуацію проводять за допомогою ручних ношей.

"Універсальних засобів та способів евакуації немає. Щоразу бойові медики обирають транспорт і спосіб евакуації залежно від поточних обставин: характеру бойової обстановки, рельєфу, рівня маскування, кількості поранених і важкості отриманих військовослужбовцями травм. Ще один з доступних варіантів вивозу поранених з поля бою – використання наземних роботизованих комплексів", - інформує Міноборони.

Логістично-евакуаційний транспортер вітчизняного виробництва майже безшумний, має низький силует – висота виробу не перевершує 40 см, що при наявності польової рослинності дозволяє здійснювати евакуацію поранених непомітно.

Перший в Україні пожежний наземний робот допущений до експлуатації у ЗСУ15 серпня 2024, 08:59 • 29226 переглядiв

Завдяки застосованим конструктивним рішенням "FOXTAC" може бути переведений з транспортного у робоче положення за лічені хвилини. Може перевозити вантаж вагою до півтора центнера, тобто пораненого бійця у повному бойовому спорядженні, боєприпаси на позицію.

Керування транспортером здійснюється як дистанційно, так і за допомогою провідного пульта, що дозволяє супроводжуючому бойовому медику контролювати та коректувати рух. Транспортер може додатково комплектуватися пристроями, які дозволяють відстежити його місцеперебування і знайти платформу та вантаж у випадку, якщо із евакуаційною групою втрачено зв’язок

- зазначається в повідомленні.