Психіка дітей дуже вразлива до нікотину та алкоголю: лікар пояснив наслідки

Психіка дітей дуже вразлива до нікотину та алкоголю: лікар пояснив наслідки

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 11:24  •  11908 перегляди

Read in English

Нікотин і алкоголь серйозно погіршують когнітивні здібності та психіку дітей. Лікар Отто Стойка розповів про негативні наслідки вживання психоактивних речовин для навчання та поведінки дітей.

Психіка дітей дуже вразлива до нікотину та алкоголю. Сигарети та алкоголь погіршують когнітивні здібності дітей та їх психіку.

Про це повідомив лікар Київського міського центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Отто Стойка під час пресконференції, передає кореспондент УНН.

Психіка дітей дуже вразлива до нікотину та алкоголю. Тут різні впливи, алкоголь гальмує нервову систему, нікотин навпаки стимулює. Шкодить й те, й інше дуже серйозно тим, що погіршує когнітивні здібності дітей, їх психіку. Вони стають менш здібними до навчання, менш спокійними, тобто такими неврівноваженими, не можуть сконцентруватися. Тому психоактивні речовини тут роблять дуже негативний вклад найбільше

- розповів Стойка.

ВООЗ опублікувала вперше в історії комплексний набір заходів щодо відмови від куріння3 липня 2024, 16:59 • 16250 переглядiв

Доповнення

У Держпродспоживслужбі нагадали, що кожна людина має право на безпечне бездимне середовище. Та пояснили в яких саме громадських місцях заборонене паління.