Повертаємо дітей та працюємо над їхньою реабілітацією: Лубінець про співпрацю України та Канади

Повертаємо дітей та працюємо над їхньою реабілітацією: Лубінець про співпрацю України та Канади

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 16:41  •  18550 перегляди

Read in English

Дмитро Лубінець зустрівся з Ахмедом Хуссеном для обговорення співпраці щодо повернення викрадених українських дітей. Канада виділить 10 млн доларів на повернення й реінтеграцію дітей через ЮНІСЕФ в Україні.

Уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець провів зустріч з міністром міжнародного розвитку Канади Ахмедом Хуссеном. Вони обговорили можливі напрямки співпраці, передає УНН.

"У Центрі захисту прав дитини зустрівся з Міністром міжнародного розвитку Канади Ахмедом Хуссеном. Насамперед розповів про реалізацію пункту 4 Формули миру та роботу України з повернення українських дітей, цивільних, військовополонених. Ахмед Хуссен цікавився ключовими напрямками роботи Офісу Омбудсмана", - написав Лубінець.

За його словами, Хуссен також поставив кілька запитань про викрадення окупантами українських дітей, умови перебування цивільних заручників та військовополонених у місцях несвободи рф.

Канада та Україна започаткують коаліцію для повернення викрадених українських дітей2 лютого 2024, 10:57 • 27324 перегляди

"Під час зустрічі ми обговорили можливі напрямки співпраці. Нагадаю, що Україна та Канада вже мають багато результативної співпраці. Так, Канада є співголовою робочої групи пункту 4 Формули миру. Також спільно з Канадою ми створили Міжнародну коаліцію країн за повернення українських дітей, учасниками якої є 40 держав. Водночас наголошу, що ми маємо реалізовувати інші конкретні кроки: продовжувати працювати як над поверненням дітей, так над їхньою належною реінтеграцією та реабілітацією", - розповів Лубінець.

Зокрема, Ахмед Хуссен озвучив, що Канада надає Україні 10 мільйонів доларів на повернення й реінтеграцію українських дітей. Кошти безпосередньо будуть передані ЮНІСЕФ в Україні.

"Зі своєї сторони, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні зауважив, що ця підтримка насамперед необхідна для того, щоб захистити права найуразливіших категорій дітей, зокрема тих, яким допомагають заходами з реабілітації у Центрі захисту прав дитини", - повідомив Лубінець.

Глава ОП обговорив із радником прем’єра Канади реалізацію Формули миру20 червня 2024, 14:17 • 21843 перегляди