Під суд піде посадовець Одеського ТЦК у справі про мільйонні заробітки на ухилянтах

Під суд піде посадовець Одеського ТЦК у справі про мільйонні заробітки на ухилянтах

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 06:55  •  8775 перегляди

Read in English

Працівника Одеського центру комплектування судитимуть за втручання в базу "Оберіг". Він фіктивно змінив дані 138 військовозобов'язаних, заробивши близько мільйона доларів.

Судитимуть посадовця Одеського центру комплектування, якого викрили на мільйонних заробітках на ухилянтах. Посадовець обвинувачується в несанкціонованому втручанні в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних "Оберіг". Про це УНН повідомляє із посиланням на ДБР. 

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно посадовця Приморського РТЦК та СП Одеси, який організував масштабний механізм заробітку на чоловіках, охочих уникнути мобілізації. Обвинувальний акт направлено до суду.

- йдеться у повідомленні ДБР.

Як повідомляється, наприкінці травня  ДБР викрило протиправну схему, яка діяла в Одеському центрі комплектування з липня 2023 року. Тоді начальник відділу несанкціоновано почав втручатися в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних "Оберіг" та загалом "відкоригував" дані щодо 138 військовозобов’язаних, фіктивно зробивши їх непридатними для військової служби.

Така "послуга" коштувала від 4,5 до 7 тис. доларів США та надавала змогу фігуранту заробити щонайменше один мільйон доларів США.

ДБР встановило усіх осіб, які встигли скористались схемою. Частина з них встигла виїхати за кордон. 

Ухилянти, які залишились на території України були доставлені до центру комплектування для оновлення даних, вказали в ДБР. 

Посадовець обвинувачується в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 3 ст. 362 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Син посадовця Вінницького ТЦК за 20 тис. дол. обіцяв "пакет" документів для виїзду за кордон, його затримали - ДБР18 червня 2024, 09:49 • 12519 переглядiв