ООН: 15 млн українців потребують гуманітарної допомоги

ООН: 15 млн українців потребують гуманітарної допомоги

Київ  •  УНН

25 вересня 2024, 05:53  •  68901 перегляди

Read in English

Генсек ООН Гутерреш заявив, що 15 млн українців потребують гуманітарної допомоги, більшість з них - жінки та діти. Він закликав донорів підтримати план ООН з гуманітарного реагування на 2024 рік.

В Україні гуманітарної допомоги потребують 15 мільйонів людей, понад половина з них - це жінки та діти, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку, передає УНН із посиланням на сайт ООН. 

Гутерреш засудив всі напади на цивільних осіб і цивільні об’єкти – "де б вони не відбувалися і хто б не відповідальний". Він вказав, що всі вони повинні негайно зупинитися.

Генсек ООН також наголосив, що Організація Об'єднаних Націй продовжує брати участь у роботі найбільшого міжнародного представництва в Україні. 

 Лише цього року разом із нашими партнерами ми надали життєво необхідну допомогу більш ніж 6,2 мільйонам людей. Але нам потрібна підтримка міжнародної спільноти. В Україні гуманітарної допомоги потребують 15 мільйонів людей - більше половини з них жінки та діти

- заявив Гутерреш.

Втім, за його словами, наразі профінансовано менше половини плану ООН із гуманітарного реагування на 2024 рік. Тому Генсек ООН закликав донорів допомогти Організації продовжити роботу на місцях. 

Блінкен у Радбезі ООН запропонував два кроки, які можуть покласти край "війні путіна"25 вересня 2024, 05:39 • 19558 переглядiв

Останніми тижнями ми спостерігаємо відновлення підбурювальної риторики та інцидентів навколо ядерних об'єктів, зокрема на Запорізькій атомній електростанції та, що викликає тривогу, на Курській атомній електростанції в російській федерації. Я високо оцінюю діяльність Міжнародного агентства з атомної енергії, зокрема його критично важливу присутність на ядерних об'єктах України, щоб допомогти забезпечити ядерну безпеку і захист. Я настійно закликаю всі сторони діяти відповідально і уникати будь-яких заяв або дій, які можуть ще більше дестабілізувати і без того напружену обстановку

- заявив Гутерреш.

За даними ООН, внаслідок широкомасштабного вторгнення в Україну загинуло понад 11 000 мирних жителів.  "Що довше триває ця трагічна війна, то вищий ризик ескалації та поширення конфлікту. Це не тільки відіб'ється на регіоні, а й посилить глобальну напруженість і розбіжності - в той час, коли наш світ відчайдушно потребує тіснішої співпраці та колективних дій. Ми повинні покласти край стражданням і розірвати порочне коло насильства заради українського народу, російського народу і всього світу", - резюмував Гутерреш.

Війна росії проти України буде завершена не тому, що хтось втомився, а тому що запрацює Статут ООН - Зеленський24 вересня 2024, 20:39 • 18628 переглядiв