Необережні дії водія: у "Київпастрансі" завершили розслідування ДТП за участю трамвая

Необережні дії водія: у "Київпастрансі" завершили розслідування ДТП за участю трамвая

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 13:55  •  12384 перегляди

Read in English

"Київпастранс" завершив розслідування ДТП за участю трамвая 6 серпня. Причиною аварії стали необережні дії водія, який залишив трамвай на схилі з вимкненими гальмами, що призвело до неконтрольованого руху.

За результатами службового розслідування причиною масштабного ДТП за участю трамвая на вулиці Глибочицькій у Києві 6 серпня стали необережні дії водія, заявили в КП "Київпастранс", передає УНН

Водій перебував поза транспортним засобом. Знеструмлений трамвай опинився на схилі з вимкненими стоянковими гальмами. Це й спричинило неконтрольований рух вагона

- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на час проведення необхідних службових і слідчих дій водія відсторонили від роботи.

Також оголосили догани заступнику директора з експлуатації транспорту та начальнику відділу з безпеки руху ТРЕД імені Т. Шевченка.

 У Київпастрансі вказали, що за результатами технічного обстеження вагона, він перебував у технічно справному стані. "Причиною аварії став виключно людський фактор", - додали в КП. 

В усіх депо з водіями та відповідальними за експлуатацію рухомого складу особами, окрім планових,  провели позапланові інструктажі щодо дотримання правил експлуатації електротранспорту.

Остаточні результати щодо причин і наслідків ДТП встановлять правоохоронні органи.

Нагадаємо 

6 серпня на вулиці Глибочицькій у Києві зіткнулися два трамваї. За попередньою інформацією, постраждали шестеро людей.  Близько 10 автівок було пошкоджено.