"Небезпечний вантаж": в аеропорту рф вилучили книгу про Зеленського

"Небезпечний вантаж": в аеропорту рф вилучили книгу про Зеленського

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 14:24  •  12745 перегляди

Read in English

В аеропорту Шереметьєво митники рф вилучили книгу про Володимира Зеленського, яку замовив росіянин. Експертиза визнала її забороненою до ввезення через можливу шкоду держбезпеці та інтересам росії.

У рф митники затримали "небезпечний вантаж" в аеропорту Шереметьєво. Ним виявилася книга про Президента України Володимира Зеленського, передає УНН із посиланням на Telegram-канал Baza.

Деталі

За даними Baza, книга американського журналіста Саймона Шустера "Шоумен" про Президента України приїхала з Польщі. Її замовив 38-річний росіянин. Він зізнався, що колекціонує історичну літературу та придбав книгу для себе.

Жителя Чити оштрафували за переказ сну із Зеленським. На його матір теж склали протоколи - за "лайки"15 грудня 2022, 12:37 • 919975 переглядiв

"Експертиза підтвердила, що книга потрапляє до переліку товарів, які заборонено провозити через кордон ЄАЕС (Євразійського еконочімного союзу - ред.). Відповідно до букви закону, її зміст може завдати шкоди держбезпеці, політичним чи економічним інтересам росії, і навіть моральності її громадян", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що книгу вилучили, а на власника завели адміністративку за статтею про недотримання заборон та обмежень.