На другому блоці "Фукусіма-1" стався витік 25 т радіоактивної води

На другому блоці "Фукусіма-1" стався витік 25 т радіоактивної води

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 02:07  •  16704 перегляди

Read in English

У будівлі другого енергоблоку АЕС 'Фукусіма-1' стався витік 25 тонн радіоактивної води. Вода не потрапила у навколишнє середовище, а стекла до підвалу; TEPCO заперечує проблеми з охолодженням палива.

У будівлі другого енергоблоку аварійної АЕС "Фукусіма-1" на північному сході Японії стався витік приблизно 25 тонн води, що містить радіоактивні речовини. У навколишнє середовище вода не потрапила, вона стекла до підвалу. Як пише NHK із посиланням на компанію-оператора станції TEPCO, витік зафіксували 9 серпня, передає УНН

Деталі

Перед цим в одному із резервуарів для контролю води у басейні для охолодження ядерного палива помітили аномальне зниження рівня води. У будівлі запустили робота, після чого з'ясувалося, що вода, що витекла з резервуару, вибігла в підвал.

У TEPCO заперечують можливі проблеми з охолодженням відпрацьованого ядерного палива, незважаючи на те, що до басейну не надходить вода. Температура в басейні піднімається максимум до 46 ° C (нижче максимального референсного значення - 65 ° C). Протягом тижня у будівлю знову запустять робота, щоби виявити місце витоку.

У лютому TEPCO повідомляла, що на "Фокусімі-1" зафіксували витік радіоактивної води. Діапазон витоку становив приблизно 4 на 4 м, обсяг - 5,5 тонни. З серпня минулого року TEPCO розпочала скидання води з АЕС до океану.

У Японії завершується 5-й цикл скидання очищеної води на АЕС "Фукусіма"7 травня 2024, 09:00 • 25917 переглядiв