На Донеччині ліквідували масштабну лісову пожежу в нацпарку "Святі гори"

На Донеччині ліквідували масштабну лісову пожежу в нацпарку "Святі гори"

Київ  •  УНН

9 вересня 2024, 13:39  •  10328 перегляди

Read in English

У ДСНС повідомили про ліквідацію пожежі на площі 6000 га в НПП "Святі гори". Вогонь знищив 43 житлові будинки, 3 господарські споруди та 8 автомобілів у Краматорському районі.

У Донецькій області ліквідовано масштабну лісову пожежу на території національного природного парку "Святі гори", повідомили у понеділок у ДСНС України, пише УНН.

Деталі

"8 вересня масштабна лісова пожежа на території НПП "Святі гори" ліквідована на площі 6000 га. Вогняна стихія вирувала протягом 8 днів", - повідомили у ДСНС.

Рятувальники, як вказано, впродовж всього часу проводили комплекс заходів з ліквідації надзвичайної ситуації, зокрема із небезпечної зони евакуювали 3 осіб.

"Загалом вогонь пройшов 60 кв. км лісу на території лісництва, знищив 43 житлових будинки, 3 господарчих споруди та 8 автомобілів у Краматорському районі", - вказали у відомстві.

Як повідомляється, при цьому вдалося запобігти розповсюдженню пожежі на населені пункти, які межують з лісом, що могло призвести до катастрофічних наслідків.

До ліквідації пожежі залучалися підрозділи ДСНС з Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Полтавської, Черкаської та Харківської областей.

Пожежа у нацпарку "Святі гори": вогонь знищив понад 5 тис. га4 вересня 2024, 10:37 • 11913 переглядiв