Міносвіти проведе гендерний аудит для створення безбар'єрного простору

Міносвіти проведе гендерний аудит для створення безбар'єрного простору

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 00:53  •  11286 перегляди

Read in English

Міністерство освіти і науки України проведе гендерний аудит у рамках Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору. Проєкт реалізується за підтримки UNFPA та ГО 'ЕдКемп Україна' і передбачає опитування, інтерв'ю та аналіз документів.

Міністерство освіти і науки проведе власний гендерний аудит у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Про це повідомляється на сайті МОН, передає УНН.

Деталі

"Гендерний аудит — це процедура, яка допомагає організації створити сприятливе робоче середовище для жінок і чоловіків, а заразом підвищити ефективність. Для МОН, у якому працює понад 300 співробітників різної статі, це можливість підтримати кожного працівника для досягнення найкращих результатів; удосконалити реалізацію політики гендерної рівності у сфері освіти; визначити найкращі практики організації робочого процесу; виявити та подолати перешкоди для реалізації потенціалу співробітників; сформувати особистісно орієнтований підхід до управління", - йдеться у повідомленні.

Аудит передбачає опитування та індивідуальні інтерв'ю, семінари, аналіз документів, вебсайту, внутрішнього і зовнішнього простору МОН. Увесь процес є конфіденційним.

Проєкт реалізується за підтримки UNFPA (Фонду ООН у галузі народонаселення) та ГО "ЕдКемп Україна".

Рік тому результати гендерного аудиту в публічному секторі "Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на державній службі України" засвідчили, що 82,5% опитаних згодні з тим, що чоловіки та жінки мають рівні шанси та можливості для кар'єрного росту у центральних органах виконавчої влади.

МОК звинуватив Росію у гендерному скандалі з алжирською боксеркою5 серпня 2024, 22:48 • 23181 перегляд