Ляшко розповів, чому відсторонив гендиректора "Охматдиту" від виконання обов’язків

Ляшко розповів, чому відсторонив гендиректора "Охматдиту" від виконання обов’язків

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 15:54  •  26277 перегляди

Read in English

Міністр охорони здоров'я відсторонив гендиректора "Охматдиту" через розбіжності в інформації щодо тендеру. Ляшко пояснив, що документи свідчать про участь працівників у визначенні переможця, але протоколи це не підтверджують.

Міністр охорони здоров’я підняв питання про розбіжності в інформації стосовно участі працівників "Охматдиту" у визначенні переможця тендеру, зазначивши, що існують документи, які свідчать про їхню участь, в той час як протоколи це підтвердження не містять. Так міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко прокоментував у ефірі телемарафону відсторонення гендиректора "Охматдиту" від виконання обов’язків, передає УНН.

Питання в тому, що викривлення інформації, що працівники "Охматдиту" не брали участь в визначенні переможця, в той же час є наказ і є протоколи, які кажуть, що вони приймали в цьому процес. Далі було питання, що ця група відібрала у час переможця, в той же час протокольно мені не можуть підтвердити, на якій підставі це було зроблено, бо такого протоколу немає

- каже Ляшко.

Він зазначив, що описаний процес, затверджений офіційним наказом, не відповідає фактичній комунікації, проведеній офіційною лікарнею, і документам, які були представлені комісії.

"Це призвело до того, що я прийняв рішення відсторонити керівника лікарні на період проведення розслідування, щоб більш детально комісія розібралась і могла опитати всіх учасників і членів груп", - додав Ляшко.

Нагадаємо

Вчора, Гендиректор "Охматдиту" Володимир Жовнір заявив, що Благодійний фонд "Охматдит – здорове дитинство", який зібрав понад 370 млн грн на відновлення лікарні, не планує переказувати кошти на рахунок НДСЛ "Охматдит".

А вже сьогодні міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відсторонив від виконання обов’язків. Він повідомив, що факти, пов'язані з відновленням будівель "Охматдиту" подавались викривленими.