ХАМАС відмовляється від переговорів, але у США очікують угоду, яка відіб’є Тегеран від нападу на Ізраїль - ЗМІ

ХАМАС відмовляється від переговорів, але у США очікують угоду, яка відіб’є Тегеран від нападу на Ізраїль - ЗМІ

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 09:34  •  12153 перегляди

Read in English

ХАМАС не братиме участі у переговорах щодо Гази через схвалення США продажу зброї Ізраїлю на $20 млрд. Байден сподівається на угоду про припинення вогню, яка стримає Іран від нападу на Ізраїль.

Представник ХАМАСу заявив у вівторок CBS News, що представники формування не будуть присутні на перемовинах, на тлі того, що США схвалили продаж зброї Ізраїлю на суму 20 мільярдів доларів. При цьому Президент Сполучених Штатів Джо Байден сподівається, що буде можлива угода про припинення вогню в секторі Газа. Пише УНН із посиланням на RTBFCBS News та Agenzia Giornalistica Italia.

Деталі

ХАМАС не буде присутній на найближчій зустрічі, яка присвячена врегулюванню війни у Газі. Серед причин: представники бойового руху не отримали від учасників запевнень, що Ізраїль зобов’яжеться працювати на основі пропозиції ХАМАС від 2 липня. Разом з тим, ХАМАС продовжуватимуть контакти щодо майбутніх переговорів. Тим часом адміністрація Байдена схвалила продаж Ізраїлю зброї та літаків на 20 мільярдів доларів, на тлі того, що Білий дім змушений збалансувати свою постійну підтримку Ізраїлю.  У США зростає кількість закликів законодавців і громадськості США обмежити військову підтримку Ізраїлю, через високу кількість смертей серед цивільного населення в Газі.

США знищили два судна хуситів у Червоному морі14 серпня 2024, 01:40 • 117439 переглядiв

У Вашингтоні також очікують продовження переговорів. Президент США Джо Байден сподівається, що угода про припинення вогню в секторі Газа стримає Іран від спроби нападу на Ізраїль.

"Це моє очікування. Ми побачимо, що робитиме Іран, і ми побачимо, що станеться, якщо відбудеться напад", - відповів Байден у Новому Орлеані, штат Луїзіана, групі журналістів, які запитали його, чи можна уникнути розширення збройного конфлікту на Близькому Сході.

Іран може атакувати Ізраїль, якщо переговори про припинення вогню в Газі провалять - Reuters14 серпня 2024, 06:43 • 13161 перегляд