Ізраїль оголосив про неминуче розгортання військових сил на кордоні з Ліваном

Ізраїль оголосив про неминуче розгортання військових сил на кордоні з Ліваном

Київ  •  УНН

30 січня 2024, 10:27  •  24415 перегляди

Read in English

Ізраїль оголосив про швидке розгортання військ на кордоні з Ліваном, заявивши, що війська можуть "дуже скоро вступити в бойові дії" там. Міністр оборони Йоав Галант заявив, що армійські підрозділи рухаються на північ з Гази для посилення сил на північному кордоні.

Ізраїльські війська можуть "дуже скоро вступити у бойові дії" біля північного кордону країни з Ліваном, заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант, а також додав, що частини ізраїльської армії будуть перекинуті зі Смуги Гази на північ країни "з метою посилення сил на півночі".

Про це передає УНН із посиланням на Times of Israel.

Деталі

Вони дуже скоро почнуть діяти... таким чином, сили на півночі посилюються

- сказав Галлант.

Він також зауважив, що "Сили, що знаходяться поруч з вами... залишають поле бою і рухаються на північ, готуючись до того, що буде далі", - ідеться про швидке розгортання ізраїльського військового контингенту на кордоні з Ліваном.

За словами голови оборонного відомства Ізраїлю, резервісти будуть поступово звільнятися з армії, "щоб підготуватися і бути готовими до майбутніх місій".

Щодо бойових дій проти ХАМАСу в секторі Газа, міністр сказав, що війна проти ісламістської палестинської організації "займе місяці".

Доповнення

Раніше Галант заявляв, що Ізраїль уважно стежить за ситуацією на кордоні з Ліваном, де "Хезболла" продовжує провокації.

Ми не хочемо війни, але ми готові до будь-якої ситуації, яка може виникнути на півночі

- повідомляв він.

Нагадаємо

80% мережі тунелів пропалестинського руху ХАМАС під Сектором Гази досі функціонують після тижнів зусиль Ізраїля знищити їх.

Рекордний експорт озброєнь США: $238 млрд продажів військового обладнання у 2023 році30 січня 2024, 08:45 • 24631 перегляд