Гендиректора  Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту під Парижем

Гендиректора Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту під Парижем

Київ  •  УНН

24 серпня 2024, 20:46  •  8805 перегляди

Read in English

Засновника Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту Ле Бурже біля Парижа. Затримання здійснено жандармерією транспортної безпеки за запитом Офісу з питань неповнолітніх Франції.

Павла Дурова, засновника та генерального директора месенджера Telegram, затримали в суботу ввечері в аеропорту Ле Бурже, що неподалік Парижа. Затримання відбулося близько 20:00 після того, як Дуров зійшов з приватного літака, що прилетів з Азербайджану. Про це повідомляє французький телеканал TF1, пеедає УНН

Деталі

Затримання було здійснено силами жандармерії транспортної безпеки (GTA). Дуров, який має франко-російське громадянство, був у супроводі свого охоронця та жінки.

Він перебував у списку розшукуваних осіб (FPR) і був під розслідуванням французької поліції на підставі попереднього розслідування, ініційованого Офісом з питань неповнолітніх (OFMIN) при Національному управлінні судової поліції Франції.

Деталі затримання та обставини, які призвели до його розшуку, наразі уточнюються.

Дуров заявив, що у Telegram заблокували десятки тисяч повідомлень із закликами до терактів28 березня 2024, 19:34 • 28206 переглядiв