Гарріс випереджає Трампа на 5% після успішних дебатів

Гарріс випереджає Трампа на 5% після успішних дебатів

Київ  •  УНН

12 вересня 2024, 21:05  •  7706 перегляди

Read in English

Опитування Reuters/Ipsos показує, що Камала Гарріс лідирує у президентських перегонах, випереджаючи Дональда Трампа на 5%. Після дебатів 53% виборців вважають Гарріс переможницею, а її рейтинг зріс до 47%.

За результатами останнього опитування Reuters/Ipsos, віцепрезидентка США від Демократичної партії Камала Гарріс випереджає колишнього президента Дональда Трампа на 5 відсоткових пунктів у гонці за пост президента на виборах 5 листопада. Про це пише Reuters., передає УНН

Деталі

Гарріс підтримують 47% зареєстрованих виборців, тоді як Трампа — 42%. Її перевага зросла після дебатів, де, як вважає більшість виборців, Гарріс виявилася переможницею.

Опитування показало, що 53% виборців, які слідкували за дебатами, вважають, що Гарріс перемогла, тоді як 24% віддали перевагу Трампу. Також значна частина виборців відзначила, що Трамп виглядав не досить впевнено: 52% сказали, що він "збився і не виглядав гострим", тоді як лише 21% сказали те саме про Гарріс.

Доповнення

Гарріс активно атакувала Трампа, ставлячи під сумнів його здатність обіймати посаду та наголошуючи на його юридичних проблемах. 52% опитаних заявили, що Гарріс справила враження більш морально відповідальної людини, ніж Трамп.

Дебати привернули значну увагу, зібравши 67,1 мільйона телеглядачів, що більше, ніж кількість людей, які дивилися дебати Трампа з Байденом у червні. Трамп, як найстарший кандидат у цій гонці, викликає занепокоєння щодо свого віку: 52% виборців вважають його занадто старим для державної служби.

Опитування також показало, що виборці вважають Гарріс більш гідною та такою, що краще розуміє їхні проблеми. 56% респондентів сказали, що Гарріс виглядала більш достойно, ніж Трамп, і 49% вважають, що вона "здається людиною, яка б мене слухала та зрозуміла мої проблеми".

Хоча національні опитування дають важливі сигнали про настрої виборців, кінцевий результат визначатиметься голосуванням у штатах, особливо у вирішальних коливальних штатах.

Трамп попередив єврейських республіканців: "Ізраїлю не буде", якщо Гарріс переможе на виборах6 вересня 2024, 20:48 • 23000 переглядiв