"Енергоатом" замістив усі запасні частини, які раніше постачалися з рф

"Енергоатом" замістив усі запасні частини, які раніше постачалися з рф

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 13:55  •  13248 перегляди

Read in English

"Енергоатом" замінив усі запасні частини, які раніше постачалися з росії, на вітчизняні та західні аналоги. Компанія оптимізує ремонти АЕС для забезпечення максимальної потужності в енергомережі під час опалювального сезону.

"Енергоатом" замістив усі запасні частини, які раніше постачалися з російської федерації.  Про це розповів керівник НАЕК "Енергоатом" Петро Котін під час спілкування з журналістами, передає УНН з посиланням на компанію. 

Деталі

За словами Котіна, вже після анексії Криму компанія почала працювати над тим, щоб поступово відмовитися від постачання запчастин, які виробляються в рф.

У складі "Енергоатома" є відокремлений підрозділ, який виготовляє велику кількість запасних частин. Ті, які ми поки не здатні зробити, постачаємо від наших країн-партнерів західного світу. Ми практично замістили усі запасні частини, які постачалися з рф

– сказав Котін, коментуючи перебіг ремонтної кампанії на АЕС.

Водночас, очільник "Енергоатома" зауважив, що основним викликом стала ситуація у вітчизняній енергомережі. Адже з огляду на значні руйнування внаслідок російських обстрілів, перед атомниками постало важливе завдання – оптимізувати ремонти, аби залишити максимальну потужність в енергомережі.

Доповнення

Заступник міністра енергетики України Микола Колісник повідомляв, що в Україні ремонтна кампанія побудована так, щоб взимку, в період максимального навантаження на енергосистему, в роботі знаходилися фактично всі дев’ять атомних блоків на українських АЕС. Також кампанія націлена на те, щоб обладнання під час опалювального сезону мало максимальну стійкість.

"Енергоатом" розпочинає будівництво двох нових енергоблоків на Південноукраїнській АЕС8 травня 2024, 13:19 • 10404 перегляди