Блогеру Слобоженку повідомили про підозру в ухиленні від сплати 200 млн грн податків

Блогеру Слобоженку повідомили про підозру в ухиленні від сплати 200 млн грн податків

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 11:43  •  10214 перегляди

Read in English

Відомому столичному блогеру повідомлено про підозру в ухиленні від сплати понад 200 млн грн податків. Частину коштів він витратив на елітну нерухомість та автомобілі преміум-класу.

Відомому столичному блогеру повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків понад 200 млн грн податків. За частину коштів він придбав елітні об’єкти нерухомості та автомобілі преміум класу. Про це УНН повідомляє із посиланням на Офіс Генпрокурора.

В ОГП не називають імені блогера, однак із фотографій зрозуміло, що мова йде про 25-річного доларового мільйонера Олександра Слобоженка.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора керівнику компанії – відомому столичному блогеру повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 209 КК України)

- йдеться у повідомленні ОГП.

За даними слідства, з січня 2020 по серпень 2023 року він набув віртуальні активи в криптовалюті, що згідно офіційного курсу НБУ на дату отримання коштів еквівалентно більше мільярда гривень.

Кошти блогер отримав від здійснення господарської діяльності незареєстрованої компанії, яка надає послуги з так званого арбітражу Інтернет-трафіку.

"З метою приховування сум фактично отриманих доходів підозрюваний переводив кошти у криптовалюту з використанням платіжних систем та електронних гаманців, зареєстрованих на нього та його довірених осіб. В подальшому кошти обготівковували та отримували в пунктах обміну валют на території м. Києва та в інших містах", - розповіли в Офісі Генпрокурора.

Всі набуті активи не були відображені в деклараціях про майновий стан і доходи за 2020-2023 роки, податки з них не сплачувалися.

Таким чином підозрюваний ухилився від сплати податків до бюджету на загальну суму 213 млн грн. Частину з цих коштів він легалізував – придбав елітні об’єкти нерухомості та автомобілі преміум класу

- зауважили в ОГП. 

З метою приховування придбаного майна блогер оформлював право власності на своїх близьких родичів та наближених до нього осіб.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення інших учасників злочину та повідомлення їм про підозру.

Доповнення

Блогер має майже півмільйонну аудиторію в Instagram та трохи менше ніж 30 тис. підписників у TikTok.

Низка українських блогерів потрапила до бази "Миротворця" за заклики до "мирних" переговорів з рф16 липня 2024, 18:19 • 42936 переглядiв