Алкоголь робить свиней щасливішими, а їх м'ясо - смачніше

Алкоголь робить свиней щасливішими, а їх м'ясо - смачніше

Київ  •  УНН

 • 20418 перегляди

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Алкоголь робить свиней щасливішими, а їх м'ясо - смачніше. До такого висновку прийшли виробники японського алкогольного напою сьотю, передає УНН з посиланням на sciencedaily.com

Сьотю - це японський алкогольний напій міцністю 25 градусів. Його виробляють на японському острові Кюсю, який є одним з найбільших тваринницьких регіонів острівної держави, і славиться величезною кількістю свиноферм.

Так, недавно виробники сьотю згодували свиням відходи від виробництва напою - ячмінь, рис, картопля і дистильований спирт. Вони це зробили навмисно, оскільки утилізація дистильованого спирту - послуга дорога.

Подібна їжа зробила свиней щасливими, а їх м'ясо - смачніше, констатували виробники сьотю.

"Більш смачне м'ясо у тих свиней, які їдять ячмінь, що залишився після приготування японського лікеру сьотю. Живильні речовини в останньому ферментованому ячмені допомагають тваринам боротися зі стресом", - заявили місцеві фермери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисно вино: п'ять наукових фактів

Тому, виробники сьотю закликали фахівців вивчити даний факт з наукової точки зору.

Нагадаємо, раніше вчені прийшли до висновку, що люди з різним кольором очей по різному чутливі до алкоголю.

Також вчені з Китаю і США з'ясували, що вино, наприклад, здатне покращувати розумові здібності людини. Дослідження такої особливості напою тривали 10 років.

Як повідомляв УНН, українські вина б'ють сьогодні рекорди продажів за кордон.

А серед найпопулярніших в країні: Koktebel, "Коблево", "Шабо", "Inkerman" і "Oreanda".