Зеленський закликав ВР невідкладно зібратися для розгляду оборонного законодавчого пакета

Зеленський закликав ВР невідкладно зібратися для розгляду оборонного законодавчого пакета

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 12:35  •  30795 перегляди

Read in English

Президент закликав Раду невідкладно зібратися для розгляду оборонного пакету. Питання стосуються трофейної зброї, громадянства іноземців-легіонерів та позбавлення зрадників держнагород.

Президент Володимир Зеленський закликав Верховну Раду зібратися невідкладно у найближчий час для розгляду оборонного законодавчого пакета, а саме питань щодо, зокрема, врегульовання трофейної зброї, громадянства іноземців, які воюють в українських легіонах та позбавлення зрадників держнагород, передає УНН.

Зараз, уже в серпні, потрібне посилення деяких правових позицій нашої держави. Настав час ухвалити важливі законодавчі речі – оборонний законодавчий пакет для України. Це рішення, які допоможуть і українським воїнам, і всьому українському суспільству, і нашим державним інституціям

- сказав Зеленський.

Перше питання, за його словами стосується українських військових, які беруть участь у Курській операції.

Ми маємо чітко гарантувати саме на законодавчому рівні, що наші воїни, які беруть участь у Курській операції, наприклад, та братимуть участь в усіх інших наших діях на території держави-агресора, будуть отримувати абсолютно всі виплати та преференції, які передбачені для передової

- сказав Зеленський.

Рада збирається розглянути позбавлення зрадників держнагород14 серпня 2024, 13:32 • 27380 переглядiв

По-друге, за його словами, кожен воїн, який захищає українську державу, захищає українських людей, захищає незалежність, заслуговує на визнання та максимальну підтримку.

"Це стосується, зокрема, тих наших воїнів – українських легіонерів, – які наразі мають громадянство інших держав, але поки що не України. Вони заслуговують бути нашими громадянами, громадянами України. Також це справедливо поширити і на їхніх рідних, на рідних наших героїв. Третє рішення. Має бути врегульоване питання трофейної зброї, яку наші воїни здобувають у боях. Ми маємо це владнати", - заявив Зеленський.

Окрім того, Зеленський наголосив, що зрадники, які втекли в росію після 24 лютого. Колаборанти, які працюють на війну. Всі злочинці, які пішли на службу російській державі мають бути позбавлені будь-яких звань і нагород в Україні, і це має бути зроблено реально – так, щоб рішення про позбавлення нагород не було лише декларативним, а дійсно фіксувало, як Україна ставиться до такої особи.

"І я прошу Верховну Раду України зібратися для розгляду цих питань невідкладно у найближчий час", - наголосив Зеленський.


Зеленський додав, що окрім цих названих рішень, є ще деякі інші, не менш важливі законодавчі ініціативи, які посилюють незалежність, зокрема духовну незалежність, а також урядова робота, щоб їх упровадити. "Це все варто зробити справді оперативно", - сказав Зеленський.

Зеленський обговорив з Умєровим питання виплат, премій для військових, які виконують завдання на території рф13 серпня 2024, 17:57 • 30812 переглядiв