Єрмак і Расмуссен обговорили підготовку до "Рамштайну" та членство України в НАТО

Єрмак і Расмуссен обговорили підготовку до "Рамштайну" та членство України в НАТО

Київ  •  УНН

7 жовтня 2024, 15:58  •  13048 перегляди

Read in English

Керівник ОПУ Андрій Єрмак провів телефонну розмову з екс-генсеком НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном. Вони обговорили підготовку до засідання "Рамштайн" та питання євроатлантичної інтеграції України.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО (2009–2014) Андерсом Фогом Расмуссеном, передає УНН із посиланням на Офіс Генпрокурора.

Співрозмовники скоординували позиції напередодні візиту Андерса Фога Расмуссена до Вашингтона та 25-го засідання у форматі "Рамштайн", яке відбудеться 12 жовтня на рівні лідерів.

Також, як співголови Міжнародної робочої групи з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України, очільник Офісу Президента і колишній Генсек НАТО узгодили подальший план її роботи.

Крім того, під час розмови обговорили результати реалізації рекомендацій, наданих у звіті "Євроатлантичне майбутнє України: шлях до миру та безпеки", який опублікували у травні цього року. У документі, зокрема, містяться аргументи та конкретні пропозиції щодо майбутнього членства України в Альянсі.

"Ключовими пріоритетами України залишаються чіткий і зрозумілий підхід до запрошення в НАТО з визначеними часовими межами та умовами вступу, а також зняття всіх застережень щодо типів звичайних озброєнь, зокрема використання далекобійної зброї для ударів вглиб території рф", – сказав Єрмак.

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до "Рамштайн" та візит Зеленського до США4 жовтня 2024, 13:48 • 13704 перегляди