X припиняє діяльність у Бразилії через тиск судді Верховного суду

X припиняє діяльність у Бразилії через тиск судді Верховного суду

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 20:11  •  15438 перегляди

Read in English

Компанія Ілона Маска X закриває представництво в Бразилії через погрози арешту від судді Верховного суду. X звинувачує Алешандре де Мораеса в цензурі та діях, несумісних з демократією.

Компанія Ілона Маска Х припиняє діяльність на території Бразилії. Пояснює це тиском з боку судді Верховного суду країни та цензурою. Про таке йдеться в заяві Х 17 серпня, передає УНН.

Деталі

"Минулої ночі суддя Верховного суду Бразилії Алешандре де Мораес погрожував нашому законному представнику в Бразилії арештом, якщо ми не підкоримося його цензурним наказам. Він зробив це у таємному наказі", — ідеться в пресрелізі.

Х вирішило невідкладно закрити своє представництво, щоб захистити безпеку співробітників, пояснюється також у заяві. Послуга соцмережі залишається доступною для жителів Бразилії.

"Ми глибоко засмучені тим, що були змушені прийняти це рішення. Відповідальність за це лежить виключно на Алешандре де Мораесі. Його дії несумісні з демократичним урядуванням. Народ Бразилії має зробити вибір — демократія або Алешандре де Мораес", — підсумували в компанії.

Очільник бізнесмен Ілон Маск назвав Мораеса "цілковитою ганьбою для правосуддя".

На Ілона Маска подали в суд: екскерівники Twitter вимагають компенсації у понад 128 мільйонів доларів4 березня 2024, 20:41 • 29202 перегляди