Відбудова "Охматдиту": МОЗ затвердило перших 8 членів Ради з відновлення

Відбудова "Охматдиту": МОЗ затвердило перших 8 членів Ради з відновлення

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 12:15  •  28906 перегляди

Read in English

Міністерство охорони здоров'я України затвердило перших 8 учасників Ради з відновлення НДСЛ 'Охматдит'. Триває відбір ще 7 представників громадських об'єднань та благодійних організацій до складу Ради.

Міністерство охорони здоров'я України офіційно затвердило перших 8 учасників Ради з відновлення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Про це заявили в МОЗ, передає УНН.

Деталі

Це представники від благодійників, які зробили найбільші пожертви, проєктів міжнародної технічної допомоги, дипломатичних установ іноземних держав в Україні, міжнародних та міжурядових організацій і фондів, а також по одному представнику МОЗ України та НДСЛ "Охматдит"

- заявили у відомстві. 

До Ради увійшли: 

  • Яко СІЛЬЄ, постійний представник Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні.
  • Ігор Кацитадзе, спеціаліст з охорони здоровʼя Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні. 
  • Донатас Буткус, радник-посланник Посольства Литовської Республіки в Україні.
  • Володимир Кудрицький, голова правління ПрАТ "Національна енергетична компанія Укренерго".
  • Назар Купибіда, член Ради Директорів, віцепрезидент з фінансів АТ "Концерн ГАЛНАФТОГАЗ".
  • Юлія Висоцька, директор ПрАТ "Науково-виробниче об’єднання "Практика".
  • Євгеній Гончар, начальник відділу з формування політики у сфері програми медичних гарантій та медичного обслуговування Департаменту медичних послуг Міністерства охорони здоровʼя України.
  • Олена Ларіна, провідний фахівець з внутрішнього контролю НДСЛ "Охматдит" МОЗ України.

Доповнення

Також наразі триває відбір семи представників громадських об’єднань, їхніх спілок, благодійних організацій, що провадять діяльність у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів, розвитку сфери охорони здоров’я, професійних асоціацій працівників сфери охорони здоров'я або у сфері архітектури та містобудування, які увійдуть до персонального складу Ради з відновлення Охматдиту.

Відбір здійснюватиметься рейтинговим голосуванням вже затверджених членів Ради за результатами розгляду поданих заявок на участь. 

Контекст

В МОЗ заявили,  що скасовують тендери на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за ремонтом "Охматдиту" на 14 млн грн. Це пов'язано з проведенням нового тендеру на поточний ремонт та внутрішнє опорядження комплексу.  

На тлі скасованих тендерів, Міністерство охорони здоров'я вирішило створити Раду з контролю відновлення зруйнованих будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Рада з відновлення "Охматдиту": МОЗ оголосило відбір 7 представників громадських та благодійних організацій9 серпня 2024, 14:06 • 18473 перегляди