Після скандальних тендерів у МОЗ створюють Раду з відновлення "Охматдиту"

Після скандальних тендерів у МОЗ створюють Раду з відновлення "Охматдиту"

Київ  •  УНН

6 серпня 2024, 11:13  •  19616 перегляди

Read in English

МОЗ створює Раду з 15 представників для контролю відновлення Охматдиту після скасування тендерів. Рада забезпечуватиме громадський контроль за процесами відновлення, зокрема вибором підрядника для ремонту.

На тлі скасованих тендерів, Міністерство охорони здоров'я вирішило створити Раду з контролю відновлення зруйнованих будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Про це пише УНН з посиланням на МОЗ.

Деталі

Рада з відновлення забезпечуватиме громадський контроль за всіма процесами відновлення, зокрема це стосується дотримання прозорості й доброчесності при виборі підрядника для виконання поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу Охматдиту

- пояснюють в МОЗ. 

У відомстві пояснили, що Ради складатиметься з 15 представників. Персональний склад буде затверджений наказами МОЗ у два етапи.

Тендер на відбудову Охматдиту проведуть заново - МОЗ2 серпня 2024, 12:21 • 18733 перегляди

На першому етапі до складу ради увійдуть представники:

  • благодійників, які зробили найбільші пожертви, організаторів збору, які забезпечили найбільшу суму збору, а також дали згоду на участь у діяльності ради з відновлення (6 представників);
  • МОЗ (1 представник);
  • НДСЛ "Охматдит" (1 представник).

Очікується, що другий етап включатиме відбір семи представників громадських об’єднань, їх спілок, благодійних організацій, що провадять діяльність у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів, розвитку сфери охорони здоров’я, професійних асоціацій працівників сфери охорони здоровʼя або у сфері архітектури та містобудування.  

Із критеріями відбору кандидатів та порядком подачі заявок від громадськості можна ознайомитись безпосередньо в положенні. 

Оголошення про початок прийому заявок кандидатів від громадських об’єднань, їх спілок, благодійних організацій, професійних асоціацій буде оприлюднене найближчим часом на сайті МОЗ

- підсумували в міністерстві.

Доповнення

ТОВ "Буд-технолоджі" було визначено переможцем тендеру від БО "Благодійний фонд "Охматдит" на ремонтні роботи корпусу лікарні, що постраждав від ракетного удару у липні. Ця компанія була однією із найдорожчими пропозиціями відбудови.

Ляшко повідомляв, що на тлі скандалу щодо відновлення "Охматдиту" за завищеною ціною, міністерство охорони здоров’я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок стосовно тендеру на відбудову лікарні.

Нагадаємо

МОЗ скасовує тендери на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за ремонтом Охматдиту на 14 млн грн. Це пов'язано з проведенням нового тендеру на поточний ремонт та внутрішнє опорядження комплексу.

Скандал із відбудовою "Охматдиту": у МОЗ вирішили розставити крапки на "і" та зробили низку заяв3 серпня 2024, 15:18 • 24448 переглядiв