Від Польщі буде новий оборонний пакет для України – Зеленський

Від Польщі буде новий оборонний пакет для України – Зеленський

Київ  •  УНН

8 липня 2024, 12:31  •  23739 перегляди

Read in English

Президент Зеленський оголосив про новий оборонний пакет від Польщі для України, який включатиме посилення української протиповітряної оборони, і підписання амбітної угоди про безпеку з Польщею для захисту життя українців.

Буде новий оборонний пакет від Польщі для України. Також країни працюють разом  над посиленням української ППО. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час пресконференції у Варшаві, передає УНН.

Буде новий оборонний пакет Польщі для України. Ми працюємо разом і над посиленням нашої ППО й очевидно, що це перші пріоритети, зараз ми з паном прем'єром підписали безпекову угоду. Угода важлива, потужна. Угода між Україною та Польщею дійсно амбітна, яка багато в чому допоможе нам захищати життя наших людей

- сказав Зеленський.

Зеленський також повідомив, що в підписаній безпековій угоді є оборонна співпраця.

Загалом за час війни Польща надала Україні вже 44 пакети зброї, боєприпасів. Протягом цього року буде ще кілька пакетів, ми розраховуємо на це й готуємо подальший розвиток співпраці між оборонними компаніями наших держав

- розповів Зеленський.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали безпекову угоду. Документ передбачає можливість перехоплення російських ракет і безпілотників, а Польща розглядає можливість передачі Україні щонайменше 14 винищувачів МіГ-29.

Польща знову піднімала авіацію через російські удари по Україні8 липня 2024, 04:31 • 30768 переглядiв