В Україні відкриють  спеціальний навчальний центр для саперів - Шмигаль

В Україні відкриють спеціальний навчальний центр для саперів - Шмигаль

Київ  •  УНН

13 вересня 2024, 11:50  •  11419 перегляди

Read in English

Прем'єр-міністр Шмигаль анонсував відкриття спеціального центру для підготовки саперів в Україні. Уряд планує збільшити кількість фахівців та підтримувати виробництво техніки для розмінування.

В Україні планують розширити кількість саперів, відкривши новий спеціальний навчальний центр для підготовки фахівців. Про це сказав премʼєр міністр України Денис Шмигаль  під час засідання уряду в пʼятницю, передає УНН.

Ми використовуємо найсучаснішу техніку, дрони, роботизовані системи. Важливо, що з’являється все більше нової техніки для розмінування від українських виробників. У межах політики "Зроблено в Україні" держава буде підтримувати такі виробництва. Будемо також збільшувати кількість саперів. Відкриваємо для цього спеціальний навчальний центр

- сказав Шмигаль.

Нагадаємо 

У вівторок, 10 вересня, на Дніпропетровщині під час виконання бойового завдання підірвалась група піротехніків ДСНС. Один з саперів загинув. 

Служба зайнятості цього року видала 14,5 тис. ваучерів на навчання, 16 - на саперів16 серпня 2024, 09:22 • 32371 перегляд