В ДТЕК пояснили, як аномальна спека впливає на відключення світла

В ДТЕК пояснили, як аномальна спека впливає на відключення світла

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 09:53  •  9115 перегляди

Read in English

ДТЕК пояснив вплив спеки на відключення світла в Україні. Через російські обстріли пошкоджено 50% ГЕС та 90% ТЕС, що ускладнює роботу енергосистеми в умовах підвищеного споживання.

До масованих російських обстрілів української енергосистеми, в Україні працювала так звана "подушка безпеки" - поки одні електростанції ремонтували, працювали інші, але рф знищила та пошкодила половину гідроелектростанцій та 90% теплових електростанцій, що впливає на енергосистему особливо в аномальну спеку.

Про це повідомили в ДТЕК, пише УНН.

Деталі

Зараз робота енергосистеми сильно залежить від погоди. Українці вже відчули це під час аномальної спеки, коли по всій країні були відключення світла. До масованих обстрілів енергосистеми в нас була так звана "подушка безпеки". Поки одні електростанції ремонтували, працювали інші. Наприклад, влітку традиційно готують до зими атомні енергоблоки. Раніше в цей час ми не відчували дефіциту, бо працювали теплові і гідроелектростанції. Зараз таке не вийде. Російські обстріли знищили та пошкодили половину гідроелектростанцій та 90% теплових електростанцій

- зазначили в ДТЕК. 

Також в компанії наголосили, що під час спеки інтенсивно працюють системи охолодження у домівках і на виробництвах.

Через це споживання зростає. Також сонце працює і на нас. Влітку сонячні електростанції найбільш продуктивні, а із настанням холодів треба опалювати будинки. Споживання електроенергії зростає. Скорочується, світловий день, і люди починають вмикати більше світла. Це також збільшує навантаження. Висновок простий - погода дуже сильно впливає на роботу енергосистеми, однак не на енергетиків. Вони працюють в усі сезони, щоб у нас було світло

- додали в ДТЕК. 

Нагадаємо

НЕК "Укренерго" оголосила про застосування графіків відключення електроенергії у всіх регіонах України 19 серпня. Відключення триватимуть з 17:00 до 21:00 через зростання споживання електроенергії внаслідок спеки.